Saturday, August 1, 2009

Duit 50sen palsu ke ni?

Tetiba je ms aku nak masuk duit dlm tabung,aku terjumpa a weird 5osen coin..bila compare dgn another 5osen coin,mmg berbeza sgt..kebetulan pulak pagi td buka paper kosmo pasal Sindiket cetak duit syiling 50 sen palsu diberkas...

Ntah2 duit yg weird ni pun keje diorang kot..kalau korang perasan kat sblh tepi duit 50sen ade tulis BANK NEGARA MALAYSIA ,tp yg weird 50sen tu takde,licin jer..


bila ambil gambar dari atas mmg nampak yg weird tu(kiri) mcm berkarat jer


yang weird (kanan) nampak pudar sikit berbanding dgn 50sen tulin (kiri)

50sen tulin boleh stand tp yg weird tu tak boleh

bila tgk dari sisi, yg wierd (kanan) nampak licin sikit dari yg tulin(kiri)





2 comments:

أسمأ أحمد بهاري said...

wah! hebat amy analisa duit palsu.. hoho.. dapat dari mana tu amy? adoi.. da rugi 50sen nak masuk tabung.. wat byr dobi baju jek la.. hehe~

amy said...

asma':
nama pun statistician kan,kne la pndai analisa2 ni..hehe...analisa masa duk tilik2 duit tuh..hehe..aku rasa klu wat dobi pun,machine tu reject kot..hehe..wat kenangan je la...